Omgaan met lastig gedrag!?

Omgaan met lastig gedrag? Wat is lastig gedrag, is daar een definitie van te maken? Nee, ik denk van niet, want wat voor mij lastig gedrag is, is dat voor jou misschien wel helemaal niet. Het feit dat jij het gedrag als lastig ervaart gebruiken we als uitgangspunt!

Het ervaren van lastig gedrag kan je enorm beperken in je werk, je relaties, vriendschappen etc. Denk aan die collega die jou nooit uit laat praten, de partner die niet luistert, die agressieve klant, je boze kind. Zodra jij het gedrag van een ander (of een groep) als lastig ervaart zul je daar automatisch met weerstand of afstand op reageren.
Die af- of weerstand maakt vervolgens weer dat de ander dat opmerkt en zich ook met af- of weerstand zal gedragen. Cirkeltje rond: effectief communiceren is in dit soort situaties al bijna niet meer mogelijk….

Heb je te maken met lastig gedrag van een client, partner, relatie, vriend etc en wil je onderzoeken of er verbetering mogelijk is? Ga een paar gesprekken met me aan. We kijken dan samen naar:

  • grenzen aangeven, wat zijn jouw grenzen en hoe spreek je deze uit?
  • kijken naar je eigen gedrag in die specifieke situaties,
  • onderzoeken en oefenen wat jij anders kunt doen (ik gebruik de roos van Leary vaak als instrument om mijn mensen te laten ervaren welke invloed het veranderen van jouw gedrag kan hebben op dat van de ander).
de Roos van Leary

Samen onderzoeken we wat er lastig is, hoe dat komt en wat jij kan doen om tot verbetering te komen. Ik ben er voor jou!

Bel (06-21891756) of mail: berber@vonkvorming.nl me om een vrijblijvend eerste gesprek te plannen.

deel dit verhaal

Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter

reageren op dit verhaal?

Vond je het een interessant verhaal?

Lees dit ook eens

Omgaan met lastig gedrag!?

Omgaan met lastig gedrag? Wat is lastig gedrag, is daar een definitie van te maken? Nee, ik denk van niet, want wat voor mij lastig

Digitaal coachen?!

We ontmoeten elkaar in deze periode waarin we 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden veel en vaak digitaal. Gelukkig kan dat!

Hey, is er iets waar ik je mee kan helpen?