Over mij

- Berber Vonk

Over mij

- Berber Vonk

Ik heb jarenlang ervaring als leidinggevende in de dak- en thuislozenzorg. Daar begeleidde, steunde en coachte ik medewerkers in het werken met dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen in de samenleving. Alle soorten (afwijkend)gedrag, ziektebeelden en agressie heb ik  wel voorbij zien komen. Dus niets menselijks is mij vreemd en ik schrik niet (meer) zo snel.

Ik ben een nieuwsgierige, warme, open en energieke persoonlijkheid met een oprechte interesse in wat mensen heeft gevormd, wat hen beweegt en waar het schuurt. Ik hou van duidelijkheid, heb gevoel voor humor én kan confronterend zijn wanneer dat nodig is.

Wat ik doe?

Ik ben communicatietrainer, coach en eigenaar van trainingsbureau Praktikos.
In mijn werk als communicatietrainer en coach zet ik spiegelen altijd in als hulpmiddel: spiegelen is helend, inzicht gevend en probleemoplossend.

Spiegelen betekent ook dat ik je niet ga redden. Want de verantwoordelijkheid voor jouw leven en geluk ligt bij jou. Jij bent degene die nu in de spiegel kijkt. Jij bent er voor jou en ik sta naast je, houd je de spiegel voor en loop met je mee als jij datgene aanpakt dat aangepakt moet worden.

“Jij bent er
voor jou”

Inspiratie en voorbeeld

Mijn inspiratiebronnen zijn o.a. mijn eigen levens- en werkervaring, Acceptance en Commitment Therapy the Work, de Gestallt therapie, NLP, Mindfulness en Omdenken.
Ik lees veel over persoonlijke groei, timemanagement, meditatietechnieken en zit zelfs met regelmaat bij mijn eigen coach op de bank om scherp te blijven. Gericht op mijn doel: regie bij de cliënt: niet redden maar spiegelen!

Opleidingen

Ik heb de afgelopen twee jaar de volgende trainingen/opleidingen gedaan::

  • Acceptance en Commitment Therapy
  • School for the Work van Byron Katie
  • Psychiatrische ziektebeelden en verslaving

Praten kan altijd

Bel mij of stuur een e-mail, zodat we een afspraak kunnen plannen.

Verhalen van Berber

Omgaan met lastig gedrag!?

Omgaan met lastig gedrag? Wat is lastig gedrag, is daar een definitie van te maken? Nee, ik denk van niet, want wat voor mij lastig

Digitaal coachen?!

We ontmoeten elkaar in deze periode waarin we 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden veel en vaak digitaal. Gelukkig kan dat!

Hey, is er iets waar ik je mee kan helpen?