Over mij

- Berber Vonk

Over mij

- Berber Vonk

Ik heb jarenlang ervaring als leidinggevende in de dak- en thuislozenzorg. Daar begeleidde, steunde en coachte ik medewerkers in het werken met dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen in de samenleving. Alle soorten (afwijkend)gedrag, ziektebeelden en agressie heb ik  wel voorbij zien komen. Dus niets menselijks is mij vreemd en ik schrik niet (meer) zo snel.

Ik ben een nieuwsgierige, warme, open en energieke persoonlijkheid met een oprechte interesse in wat mensen heeft gevormd, wat hen beweegt en waar het schuurt. Ik hou van duidelijkheid, heb gevoel voor humor én kan confronterend zijn wanneer dat nodig is.

Wat ik doe?

Ik ben communicatietrainer, coach en eigenaar van trainingsbureau Praktikos.
In mijn werk als communicatietrainer en coach zet ik spiegelen altijd in als hulpmiddel: spiegelen is helend, inzicht gevend en probleemoplossend.

Spiegelen betekent ook dat ik je niet ga redden. Want de verantwoordelijkheid voor jouw leven en geluk ligt bij jou. Jij bent degene die nu in de spiegel kijkt. Jij bent er voor jou en ik sta naast je, houd je de spiegel voor en loop met je mee als jij datgene aanpakt dat aangepakt moet worden.

“Jij bent er
voor jou”

Inspiratie en voorbeeld

Mijn inspiratiebronnen zijn o.a. mijn eigen levens- en werkervaring, Acceptance en Commitment Therapy, the Work, PMA, Mindfulness en de Polyvagaal theorie.
Ik lees veel over persoonlijke groei, timemanagement, meditatietechnieken en zit zelf met regelmaat bij mijn eigen coach op de bank om scherp te blijven. Gericht op mijn doel: regie bij de cliënt: niet redden maar spiegelen!

Opleidingen

Ik heb de afgelopen jaren de volgende trainingen/opleidingen gedaan:

  • Acceptance en Commitment Therapy
  • School for the Work van Byron Katie
  • Mindfulness
  • Psychiatrische ziektebeelden en verslaving
  • Transcendente meditatie (TM)
  • Effortless Coach opleiding
  • Polyvagaal theorie van Deb Dana
  • De Roos van Leary

Praten kan altijd

Bel mij of stuur een e-mail, zodat we een afspraak kunnen plannen.

Verhalen van Berber

Gedachten

Wij mensen denken de hele dag, soms wel 70.000 gedachten per dag… En wist je dat we vanuit ons oer-brein geprogrammeerd zijn om juist negatieve

Ontspanning

Ontspanning is iets waar we in deze naarstig naar op zoek zijn. De zelfhulpboeken, coaches, retraites en therapiemogelijkheden vliegen ons om de oren. Zie in het woud van al dat aanbod en al die mogelijkheden nog maar eens te vinden wat bij jou past….

Hey, is er iets waar ik je mee kan helpen?