Frustratie

Frustratie is een vorm van emotie die vaak wordt omschreven als een zeer onaangenaam gevoel. Iemand die gefrustreerd is voelt zich veelal geïrriteerd of teleurgesteld.

Frustratie ontstaat wanneer je het gevoel krijgt dat iets niet gaat zoals jij het wilt of als iemand niet doet wat jij graag wilt. Frustratie komt daarom overeen met een gevoel van teleurstelling, boosheid, onmacht of heftige irritatie. Er zijn oneindig veel situaties die je gefrustreerd kunnen maken: van het missen van de trein, een afspraak die op het laatste moment wordt afgezegd of een partner die je blijft irriteren en die niet bereid is om ander gedrag te laten zien. Als je je gefrustreerd voelt heb je de neiging om de situatie te ontvluchten vanwege het onaangename gevoel dat die situatie je geeft; maar dat is lang niet altijd e oplossing.. 

Acceptatie

Frustratie kan verdwijnen als je de negatieve situatie waarin je verkeert, verandert. Dit kan door deze te accepteren en/of er een positieve draai aan te geven. We onderzoeken samen welke positieve draai voor jou werkt.

Als jouw frustratie ontstaat door een ander persoon, dan praten we daar samen over en onderzoeken in hoeverre je invloed hebt op wat die andere persoon doet.
We strijden maar al te vaak met de realiteit: we hebben veel minder invloed op anderen dan we denken. Je zult ontdekken hoe vaak je strijd met de realiteit: het leven en zeker andere mensen; zijn niet maakbaar! Je zult ontdekken dat door goed onderzoek te doen je leert accepteren en dat daardoor je onmacht en frustratie kleiner worden. 

Iets te lezen over Frustratie.

Gedachten

Wij mensen denken de hele dag, soms wel 70.000 gedachten per dag… En wist je dat we vanuit ons oer-brein geprogrammeerd zijn om juist negatieve

Ontspanning

Ontspanning is iets waar we in deze naarstig naar op zoek zijn. De zelfhulpboeken, coaches, retraites en therapiemogelijkheden vliegen ons om de oren. Zie in het woud van al dat aanbod en al die mogelijkheden nog maar eens te vinden wat bij jou past….

Alle thema's

Hey, is er iets waar ik je mee kan helpen?